Testimonials

Wat ik zo bijzonder vond bij jullie in de opvang is dat de opvang heel huiselijk is maar toch doordat de hele beneden woning omgetoverd is tot een opvang het ook wat weg heeft van een kleine opvang (kinderdagverblijf/creche).
We kozen voor jou, want jullie woonden toen vlak bij ons in de buurt wat ons erg handig leek en ons erg aansprak. Na ons eerste gesprek (toen ik zwanger was van onze eerste) voelde ik me gelijk thuis.
Ik was zo blij met jullie want jullie zijn super creatief en doen werkjes en activiteiten met mijn kinderen die ik zo een twee drie niet met mijn kinderen doe. Zo hebben ze bijvoorbeeld een blotenvoetenpad gemaakt en bewandeld. Ik denk daarom dat de opvang bij jullie een aanvulling is voor mijn kinderen en juist hun horizon verbreed.
We hebben onze kinderen zeker positief zien veranderen/ontwikkelen. Ze konden helemaal hun zelf zijn ook in hun creativiteit. Merk dat nu nog steeds terug bij ze. Doordat het kleinschaliger was had ik ook het idee dat ze alle aandacht kregen wat ik zelf gewoon een fijn gevoel vind. Verder werd er goed gekeken naar mijn wensen. Ik vond het zelf prettig dat het ritme van mijn kinderen een beetje werd gehanteerd zoals ik dat ook zou doen, denk aan slaapjes. Vond het super zijn dat ze zich zo aan kunnen passen naar mijn wensen.

Anna

Een kleine 3 jaar geleden zijn wij bij Kuku terecht gekomen, toen we opzoek waren naar opvang voor ons dochtertje, van toen 9 maanden. Mijn man en ik waren er al snel over uit dat we geen kinderdagverblijf wilden, omdat we dit te massaal vonden en je bijvoorbeeld niet één vast gezicht hebt. Daar ons dochtertje gebaat is bij veiligheid/duidelijkheid, leek een gastouder ons een goede optie. We wilden geen opvang waar de televisie de kinderen vermaakt. Gelukkig is dit bij Irma zeker niet het geval. Er is een ruime keuze uit (voornamelijk houten) speelgoed, er is o.a. een speelkeuken en een ruime tuin. Daarnaast worden de kinderen dagelijks voorgelezen en zingen ze liedjes.

Het was een moeilijke periode. Mijn dochter zat net in een lastige fase waarin ze mij moeilijk los kon laten en andersom was dit net zo. Niet alleen mijn dochter werd begeid door Irma, maar ik ook. Samen bepaalden we, wanneer het het juiste moment was om weg te gaan, zodat mijn dochter zo min mogelijk verdriet had. Ze dronk (flesweigeraar) en sliep vrijwel niet, tenzij ze in de armen van Irma lag. Een lastige situatie. Irma heeft veel tijd geinvesteerd om onze dochter toch de benodigde voeding te kunnen bieden, uiteindelijk lukte het met een theelepeltje om melk te geven. Fijn om te weten dat er alles geprobeerd wordt om je kind te bieden wat ze nodig heeft.
Inmiddels is onze dochter ruim 3,5 jaar en gaat ze echt met plezier naar Irma. Ze eet en drinkt goed 🙂 en zelfs slapen gaat goed. Thuis heeft ze het regelmatig over Irma en zingt de liedjes die ze daar zingt (nou ja, die ze Irma laat zingen). Ze mag er zijn wie ze is, hoeft geen dingen te doen tegen haar wil in, mag en kan zich ontwikkelen in haar eigen tempo. En wat een geluk dat Irma zo crea is, want knutselen vind dochter leuk!

Ook ons zoontje van 3,5 maand gaat sinds enkele weken bij Irma naar de opvang. Toch wel weer lastig, om je baby ‘achter te laten’. Gelukkig houd Irma me via de app op de hoogte hoe het gaat en krijg ik regelmatig foto’s. Dit vind ik zo prettig!

Bij het ophalen van de kinderen hebben Irma en ik regelmatig interessante gesprekken over opvoeding/ ontwikkeling en omgang van kinderen . Irma heeft zich in veel onderwerpen verdiept, waar mijn interesse ook ligt.

Wat mij betreft een leuke gastouder met een mooie visie en liefde voor haar vak!

Groetjes,
Marije

Het mooiste aan Gastouderopvang Kuku vind ik dat de kinderen lekker hun eigen gang kunnen gaan. Het is kleinschalig waardoor er veel meer zicht is op de kinderen en het geen chaos is. De kinderen krijgen van Irma veel creativiteit mee, omdat ze altijd wel leuke knutselwerkjes heeft bedacht om uit te proberen. Ik zou gastouderopvang Kuku zeker aanbevelen. Het is een rustige huiselijke sfeer. Irma zelf is ook een heel rustig persoon, wat, naar mijn mening, alleen maar goed is voor de kinderen. Verder worden de sociale contacten van het kind uitgebreid. Niet alleen door de andere gastkindjes maar ook door het gezin van Irma en oma, die regelmatig aanwezig is.

Voormalige stagiaire

Vanaf dat onze dochter 11 weken oud is komen we al bij Kuku. Onze voorkeur ging uit naar een kleinschalige opvang en ‘kunstzinnige gastouder’ sprak ons meteen aan. Irma’s visie staat dicht bij de manier waarop wij onze dochter willen opvoeden. Er is nagedacht over de activiteiten die worden aangeboden en het speelgoed waar de kindjes mee spelen. Vrij spelen, experimenteren, lekker vies worden en veel naar buiten.

Bij Irma thuis helpt oma een handje en kom je regelmatig haar eigen kinderen tegen. Ze kennen onze dochter allemaal en daardoor voelt het voor haar als een tweede thuis. ’s Ochtends rent ze naar binnen en ’s avonds komt ze vrolijk weer thuis vol verhalen over spelen met vriendjes en vriendinnetjes en wandelingen in het bos.

Irma is een rustig persoon, wat me heel fijn en veilig lijkt voor zo’n druk meisje als onze dochter. Iemand bij wie je lekker een knuffel kan halen en je even tot rust kan komen. Dat geldt natuurlijk voor alle kindjes 🙂 Daarnaast kan er veel in overleg. Als we een keer extra opvang nodig hebben is dat nooit een probleem.

Afgelopen zomer hebben wij een tweede kindje kregen en het kwam regelmatig voor dat ik in de knel kwam met flesjes, slaapjes en onze dochter ophalen. Met de bakfiets werd ze dan thuis afgezet, zo lief en meedenkend. We krijgen ook regelmatig een mooie serie foto’s doorgestuurd. Op onderzoek in het bos, spelend in het zand bij het water, knutselend aan tafel, erg leuk!

Kuku gastouderopvang zou ik meteen aanbevelen!

Lees wie ik ben

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.