De favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku

Al van kleins af aan ben ik een groot fan van kinderboeken. Mijn ouders hadden vroeger niet veel te besteden dus veel eigen boeken had ik niet maar die ik had was ik zeer aan gehecht. Boeken waren echt een luxe-artikel die ik kreeg voor mijn verjaardag. Meestal waren dit boeken van de Hema of de scholtens (tegenwoordig Wibra), maar ik was er ontzettend blij mee. 

Nog blijer werd ik tijdens periodes dat mijn moeder weer eens lid werd van de boekenclub, want dat betekende: boeken uitzoeken! Ik herinner me de oude bibliotheek, waar ‘openbare leeszaal’ boven de ingang stond en waar het altijd een beetje mug rook. Waar je met een smalle trap nog omhoog kon naar een zolder, vol oude vergeelde archiefmappen met allerlei krantenknipsels en dikke encyclopedieën. Ik herinner mezelf, lopend naar de balie met het stapeltje boeken wat ik weer mee wou en de bibliothecaresse (wat ik trouwens altijd een schitterend woord heb gevonden) en hoe ze de kaft dan één voor één opensloeg en een stempel plaatste met de datum waarop het boek teruggebracht moest worden. Hoe blij ik was als het weer Kinderboekenweek was en hoe ik dan fanatiek alle plaatjes uitknipte van boeken die ik nog wou lezen. In mijn schoolrapport stond dan ook:  ‘geniet van een boek, gaat er helemaal in op’. En ondertussen ging ik verder met het maken van lijstjes. Ik ontdekte de boekengidsen en las boeken over boeken. Naarmate ik ouder werd, op kamers ging en mijn eigen geld begon te verdienen, begon ik met allerhande boeken te verzamelen. En toen ik zwanger werd, was het eerste wat ik kocht…een boek voor mijn kind.

Mijn liefde voor boeken heeft zeker ook meegespeeld in mijn beslissing  om gastouder te willen worden. Nog steeds kan ik genieten van een boek. Ik begon met boeken die ik voordat ik gastouder werd, al had gekocht. En daarna kwamen er steeds meer boeken bij; zowel nieuwe als tweedehands. En mijn boekenkast groeide helemaal, tijdens de 3 jaar dat ik met de thema’s van Kiki ging werken. Want tja, elk thema moest natuurlijk wel een aantal boeken daarvan hebben. Tja, achteraf gezien zaten daar ook een heleboel boeken bij die eigenlijk helemaal niet zo leuk waren. Sowieso veranderde mijn smaak over wat nou leuke kinderboeken zijn in de loop der jaren. Dit zijn mijn favorieten:

Tja, wie boft er nou eigenlijk? De vos of het varkentje? Dit verhaal zit echt geniaal in elkaar.
Favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku
Deze klassieker mag uiteraard niet ontbreken op mijn lijstje.
Favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku
Deze klassieker heb ik pas later ontdekt. Eerlijk gezegd sprak de vormgeving van het boek mij niet zo aan, waardoor ik het niet zo snel pakte. Maar dat bleek een grote vergissing te zijn, want het hele verhaal is zo leuk. Wel een boek voor de bijna-kleuters.
Favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku
Dit is een boek waarmee je zoveel kanten op kunt. Met bovendien nog een leuk verhaal om voor te lezen ook. Dieren benoemen, dieren geluiden nadoen, gebaren van de dieren maken. Van alle boeken is dit toch wel mijn absolute nummer 1.
Favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku
Dit boekje leest leuk voor doordat er veel geluiden in verwerkt zijn.
Favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku
Een boekje waarin veel herkenbare emoties de revue passeren.
Favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku
Een boek met een verhaal dat zo simpel en eenvoudig is en tegelijkertijd zo boeiend en onderhoudend is om voor te lezen.
Favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku

Dit boek was prentenboek van het jaar, maar krijgt op bol.com toch zeer slechte recensies. Toch heb ik hem in mijn favoriete boekenlijstje staan. Alleen al om het “krrrr…okodil !” te mogen zeggen, is het een favoriet.

Favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku

De boekjes over Anna zijn, tot slot, ook ontzettend leuk om voor te lezen. En goed voor de woordenschat en kennis van je kind. Alles wordt er zeer uitvoerig en gedetailleerd in beschreven, zonder saai te worden.
Favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku
Dit is mijn favoriete lijstje. Ik ben benieuwd naar jouw favoriete voorleesboeken voor je peuter of kleuter. Leuk als je een reactie achterlaat!

2 antwoorden op “De favoriete voorleesboeken van Gastouderopvang Kuku”

  1. Wat zeker niet mag ontbreken in dit lijstje en in de boekenkast van iedere gastouder is het boek ‘Charlie en een mooie dag bij de gastouder’.
    Een mooi boek over hoe een dag bij een gastouder eruit ziet. Prachtige tekeningen en heel geschikt om voor te lezen.
    Te koop op http://www.marlopublishing.nl of op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.