‘Modderige sneeuw’

Gisteren heb ik het recept voor modder gemaakt uit mijn ebook. Nou ja, modder? Eigenlijk had het meer weg van sneeuw met een modderige substantie. Maar voor de kinderen maakte dat helemaal niet uit. Het was in ieder geval heel eenvoudig om te maken. Het enige wat ik nodig had, was ‘baking soda’ en water.

Modderige sneeuw bij de gastouder
‘Baking soda’ het ingrediënt voor ‘modderige sneeuw’

Het was nog een beetje lastig om de juiste hoeveelheden te bepalen. In eerste instantie had ik er teveel water bijgedaan. Hierdoor werd het een zeer vloeibaar goedje, wat me zo door de vingers gleed. Gelukkig had ik nog een extra pak in de voorraadkast staan.

In het receptenboek stond het aangegeven als ‘modder’. Iedereen weet natuurlijk dat modder bruin van kleur is. Misschien dat er voedingskleurstof bij in had gemoeten maar ook ik heb zo’n mijn grenzen…om nu alle kinderen met bruine vingers na huis te laten gaan. Is ook al zo wat, toch? Daarom modderige sneeuw.

Met 2 lepels proberen sneeuw te scheppen bij de gastouder

Met 2 lepels proberen op te scheppenIk had er wat kleine lepels bijgedaan. De kinderen begonnen al gauw met het proberen opscheppen van de moddersneeuw. Sommige gingen grof te werken, andere heel geconcentreerd en nauwkeurig.

Concentratie bij de gastouder

Opperste concentratie gevergd bij het overscheppen van de modderige sneeuw.

Ieder haar eigen bakje bij Gastouderopvang Kuku
Ieder haar eigen bakje

Van tevoren had ik besloten om elk kind haar eigen bakje te geven. Zo konden ze allebei lekker “in hun eigen wereldje” even ontspannen en weer tot zichzelf komen. Een groot voordeel van sensopatisch spel; kinderen komen er echt door tot rust.

Met je vingers schrijven in de smurrie bij de gastouder
Met je vingers erin schrijven

Al gauw had de één genoeg van het spelen met de lepeltjes en gooide ze die aan de kant, om er vervolgens voor te kiezen om met haar vingers te schrijven en tekenen in de sneeuw.

Eindeloos speelplezier bij Gastouderopvang Kuku
Bakje vullen en dan weer omkeren

Terwijl het ander kindje meer was van het bakje vullen en weer omkieperen in de grote bak. Om vervolgens weer van voor af aan te beginnen. Ook dit zorgde ervoor dat ze een behoorlijk poosje lekker aan het spelen was.

Vieze handjes bij de gastouder
Vieze handjes

Tja, en na afloop lekkere vieze handjes. Maar gelukkig was het er zo weer afgewassen.

Wil jij dit nou ook een keertje proberen? Download dan mijn gratis ebook.

Gratis ebook! Koester de creativiteit van je kind
Gratis ebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.